середу, 19 вересня 2012 р.

ТРАНСФОРМАЦІЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ РЕЖИМІВ: СВІТОВІ ВИКЛИКИ ТА УКРАЇНСЬКІ РЕАЛІЇ

17 вересня 2012 року в Національній академії відбувся методологічний семінар "Трансформація демократичних режимів: світові виклики та українські реалії". У заході взяли участь депутат Верховної Ради України І, ІІІ, ІV скликання, поет, перекладач, сценарист, громадський діяч, один із засновників Народного руху України Іван Драч, віце-президент Академії наук вищої школи України, заступник Міністра освіти і науки України 2008-2010 рр., письменник, перекладач Максим Стріха, науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти, слухачі Національної академії.

Модератор заходу завідувач кафедри політичної аналітики і прогнозування Сергій Телешун у своєму виступі зазначив, що тема семінару визначена актуальністю пошуку оптимальних шляхів взаємодії держави та суспільства в Україні в умовах системних реформ. На думку Сергія Телешуна, залежність державного управління в Україні від політичної кон'юнктури стає причиною неефективного функціонування державних інститутів у взаємодії з громадськістю, у залучені інститутів громадянського суспільства до обговорення суспільнозначимих управлінських рішень. Тому формування ідеологічної основи гармонійного розвитку держави в контексті європейських і традиційних цінностей є необхідною складовою для розробки власної моделі державного управління.

Гості заходу Іван Драч та Максим Стріха у своїх виступах акцентували увагу присутніх на ролі науки в процесах модернізації системи державного управління. Віце-президент Академії наук вищої школи України Максим Стріха наголосив, що сьогодні завдяки ентузіазму й героїзму українських учених вітчизняні наукові досягнення відомі в Європі та світі.
 
Питанням аналізу виборчого процесу в Україні, економічної, суспільно-політичної, релігійної ситуації та розвитку демократії в Україні були присвячені виступи науково-педагогічних працівників кафедри політичної аналітики і прогнозування Олександра Пухкала, Миколи Стадника, Юрія Сауха.
Підчас дискусії учасники заходу обговорили оптимальні типи взаємодії держави та суспільства, процес побудови збалансованої та ефективної вертикалі управління, нові підходи до модернізації системи державного управління в Україні.
За результатами методологічного семінару були розроблені та прийняті відповідні висновки та рекомендації.

Немає коментарів:

Дописати коментар