четвер, 13 жовтня 2016 р.

Події Кафедри політичної аналітики і прогнозування НАДУ при Президентові України від 11 жовтня 2016 року

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ПОЛІТИЧНОЇ АНАЛІТИКИ І ПРОГНОЗУВАННЯ НАДУ ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ
З АКТИВОМ ОБУХІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Відповідно до Закону України про державну службу від 10 грудня 2015 року N 889-VIII на Національну академію державного управління при Президентові України (далі – НАДУ) покладено обов’язки щодо здійснення підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і службовців органів місцевого самоврядування. На сьогодні НАДУ у складі її кафедр та інститутів є також потужним науково-методичним, експертно-аналітичним і дорадчим центром, підзвітним Президентові України.
 
Реалізуючи науково-освітню місію представники кафедри політичної аналітики і прогнозування НАДУ виступили 11 жовтня 2016 року перед активом Обухівського району Київської області. На зустрічі науковці розкрили новітні дані оригінальних досліджень щодо загальних закономірностей і особливостей Української трансформації та соціально-економічні аспекти проблеми інституційних реформ в Україні. Зустріч з науковцями стимулювала широке бажання щодо обговорення нагальних проблем району.
За наслідками зустрічі керівництво району спрямувало Президенту НАДУ листа-подяки наступного змісту:
«Шановний Василю Степановичу!
Обухівська районна державна адміністрація, депутатський корпус та актив Обухівського району Київської області висловлюють слова подяки вченим кафедри політичної аналітики і прогнозування НАДУ професорам Афоніну Е. А., Стаднику М. М. та керівнику інституту державної служби та місцевого самоврядування, професору Телешуну С.О., за змістовну і корисну роботу у висвітленні актуальних проблем українського сьогодення. Надають широкому державно-управлінському загалу експертні і прогностичні оцінки, Ви вселяєте оптимізм і віру в перспективність і дієвість інституційних реформ в Україні.
Наповнюючи свої виступи перед активом новаторським смислом, роз’яснюючи логіку здійснюваних в Україні перетворень Ви і Ваші посланці здійснюєте Велику просвітницьку місію в українському суспільстві, надихаєте районних керівників і ключових осіб місцевого самоврядування на подвижництво і прагнення дієвих і плідних кроків щодо виходу України з кризи та ствердження її на шляху до сталого розвитку.
Радіємо, що освіта і наука публічного управління й адміністрування в країні знаходяться в Ваших, Василю Степановичу, надійних руках!
З повагою

Голова адміністрації О. В. Туренко»
 
 
Слухачі спеціальності «Публічна політика та управління» НАДУ взяли участь у виїзному занятті у Верховній Раді України
11 жовтня 2016 року у продовження вивчення навчальних дисциплін спеціальності «Публічна політика та управління» кафедри «Політичної аналітики та прогнозування» Національної академії державного управління при Президентові України відбулося виїзне заняття у Верховній Раді, в якому взяли участь слухачі другого курсу.
Під час заняття учасники ознайомилися із практичними механізмами роботи українського парламенту, роллю Верховної Ради України у формуванні та реалізації публічної політики, роботою депутатського корпусу над нормативно-правовими засадами публічного управління та адміністрування. Отримані практичні знання стали продовженням теоретичної бази, засвоєної слухачами під час цікавих та змістовних лекцій викладачів кафедри, зокрема С.О. Телешуна, О.Г. Пухкала, І.В. Рейтеровича та інших викладачів. Також протягом заняття були поглиблені знання щодо реформування публічної політики в сучасній Україні та діяльності груп інтересів у вітчизняному парламенті.
Заняття було не лише цікавим, але й емоційним та захоплюючим – слухачі «провели» власне засідання в кулуарах Верховної Ради з проблем прийняття публічних управлінських рішень, змоделювали події в сесійній залі та «приміряли» роль консультантів народних депутатів.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар