вівторок, 11 вересня 2018 р.

Професор Сергій Телешун: «Херсонщина – територія, де зручно жити українцю!»


30 липня заслужений діяч науки і техніки України, доктор політичних наук, професор НАДУ при Президентові України,  Сергій Телешун поспілкувався з представниками херсонських ЗМІ у рамках прес-конференції «Майбутнє України, майбутнє Херсонщини: виклики та перспективи», яка відбулася у залі засідань обласної державної адміністрації.

 «Ми повинні перейти до створення ефективної публічної політики, зорієнтованої на соціальний результат. Перед Україною стоїть питання саме внутрішньої реінтеграції, коли вона стає функціональною та конкурентною», - зауважив Сергій Телешун на початку заходу та окреслив рейтинг нагальних проблем України, серед яких війна, бідність, міграція кадрів та  недосконалість впровадження  реформ. Натомість, професор переконаний, що перш за все в Україні потрібно розвивати функціональність влади та її соціальну і політичну відповідальність перед громадянами .

У ході прес-конференції учасники обговорили можливі шляхи виходу України з кризи зокрема за рахунок якісного підбору державних управлінців, залучення до прийняття важливих суспільно-політичних і соціально-економічних рішень громадський  та корпоративний сектори тощо.

Щодо Херсонщини, то професор озвучив власне бачення розвитку в нашій області ефективного публічного управління, зокрема, наголосив на поверненні середнього классу в Україну і в регіони зокрема.

Учасників прес-конференції цікавила також тема інформаційної політики, яку сьогодні має здійснювати держава.

Час, відведений для спілкування, минув швидко, але кожен встиг взяти від зустрічі своє: херсонські журналісти отримали роз’яснення науковця щодо актуальних проблем, а професор, у свою чергу,  висловив ідею створити на Херсонщині дієвий майданчик для обговорення  питань реформ і державної політики за участі компетентних особистостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар