понеділок, 2 грудня 2019 р.

"У ЄДНАННІ НАША СИЛА. ІНШОГО ВИБОРУ У НАС НЕМАЄ", - РОМАН СУЩЕНКО


29 листопада 2019 року кафедрою публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України у форматі дискусійної панелі «Сильні духом люди України» було проведено зустріч із Романом Сущенком – українським журналістом, кореспондентом Укрінформу, кореспондентом національного інформагенства «Укрінформ» у Франції, одним із найвідоміших у світі політв’язнів Кремля.
У процесі дискусійної панелі взяли участь експерти–науковці, журналісти, громадські діячі, зокрема: Сергій Телешун, Володимир Трощинський, Марина Сингаївська, Ігор Рейтерович, науково-педагогічні працівники та слухачі академії. Також були присутні та активно долучилися до діалогу слухачі інших закладів вищої освіти, зокрема: Національного університету біоресурсів та природокористування України, Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, Національного університету ім. Т. Г. Шевченка та Національного авіаційного університету. Модератором заходу  виступила Тетяна Новаченко.
Метою зустрічі стало обговорення основних принципів критичного мислення задля розуміння та усвідомлення значущості індивідуального досвіду в утвердженні людської гідності та свободи духу, спрямованих на досягнення компетентнісної самодостатності конкретної особистості у сфері публічної політики.
Відкрив цей захід директор Інституту державної служби та місцевого самоврядування, професор, д.політ.н. С.О. Телешун. Наголосив, що головною метою цього заходу  було навчити слухачів НАДУ не тільки бути адекватними часу, принциповими і завжди залишатися людьми не залежно від тих випробувань, які на них випали. Головна мета для кожної людини – громадянина бути гідним своїм принципам, своїй родині і своїй державі, завжди бути готовим сказати один одному «Честь маю»!
Формат проведеної зустрічі надав можливість інтерактивного спілкування її учасників з Романом Сущенком. Із перших уст присутні мали нагоду дізнатися про цікаві факти його біографії, які вплинули на становлення як професіонала і особистості: кар’єру військового, участь у миротворчій місії в Боснії та Герцоговині та початок професійної кар’єри журналіста – кореспондента Укрінформу, а з 2010 року – кореспондента національного інформагенства «Укрінформ» у Франції.
У процесі дискусії  Роман Сущенко дав ґрунтовні відповіді на численні запитання присутніх щодо розвитку Української держави, морального вибору та життєвих цінностей людини, генезису особистісного підґрунтя, яке особливо у кризові моменти дає можливість побачити дискурс конкретної людини, – неповторної, унікальної, вільної, що творить сучасний камертоний код української нації – дух свободи і свободу духу, цілісно дозволяючи кожному управлінцю визначати орієнтири руху для досягнення компетентнісної самодостатності у сфері публічної політики. Особливого значення набуло питання про те, що, наразі, є національною ідеєю для України. На думку Романа Володимировича, відповідно до теперішнього історичного виклику для України - це  єднання.
Науково обґрунтованою та доречною були висловлювання та коментарі експертів. Фоном дискусії слугувало екранне представлення малюнків, створених паном Сущенком в ув’язненні . Щемливі були кадри підтримки з усього світу з вимогами звільнення українського журналіста.
У своєму прикінцевому слові Роман Володимирович наголосив на професійності, патріотичності, небайдужості, аналітичній спроможності слухацької аудиторії та її історичної пам'яті. Тож, Україна  має майбутнє!
Від слухацької спільноти зі словами подяки виступив член Слухацької  ради Олександр Ткач та подарував гостеві значок випускника НАДУ при Президентові України.

Немає коментарів:

Дописати коментар