пʼятницю, 9 жовтня 2009 р.

В оприлюдненні реального стану економіки після президентських виборів буде зацікавлений кожний із кандидатів


КИЇВ, 9 жовтня. (Надія Юрченко - УКРІНФОРМ). Реальний стан економіки України буде оприлюднений у березні 2010 року після визначення переможця президентських виборів. Такий прогноз на прес-конференції в УКРІНФОРМі на тему: "Фінансово-економічні та політичні виклики для України: поствиборні прогнози" оприлюднив голова наглядової ради БФ "Співдружність", завідувач кафедри політичної аналітики та прогнозування Національної академії державного управління при Президентові України Сергій Телешун, повідомляє кореспондент агентства.

"Тоді (після виборів. - Ред.) незалежно від того, хто буде переможцем, йому доведеться з метою власної стабілізації та вироблення плану назвати реальний стан речей в економіці і реальний стан бюджету", - сказав експерт.

С.Телешун вважає, що будь-хто із кандидатів у Президенти після перемоги буде зацікавлений оприлюднити реалії, які зможе використати на виправдання неможливості щось зробити раніше, обвинуватити попередника, пояснити необхідність непопулярних заходів, яких обов'язково доведеться вживати тощо.

На переконання експерта, після президенських виборів їх переможцеві доведеться вирішувати два питання - знову виводити частину підприємств з тіні, в яку вони перейшли, рятуючи свої бюджети на шкоду бюджетові країни, а також провести реформи, щоб зробити економіку більш прибутковою та ефективною. Як вони будуть проводитися - за рахунок ефективного антикризового управління чи через посилення адміністративної складової, експерт не взявся прогнозувати з огляду на те, що сьогодні ми не знаємо команд кандидатів у Презеиденти, а отже, й того, яка буде проводитися політика.

Немає коментарів:

Дописати коментар